Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal
De Wiri Wiri Pepper ziet er misschien klein uit, maar onderschat dit pepertje niet! De hitte is vergelijkbaar met die van de Habanero en de Scotch Bonnet. Het unieke van deze peper is de fruitige toon die zich uit in een tomaat-achtige smaak. Hierdoor is het een razend populaire peper op culinair gebied in herkomstland Guyana, en raden wij het ten zeerste aan bij tomaat gerelateerde gerechten.
Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.
Leuk weetje: een gedroogde Wiri Wiri Pepper kan zijn volledige smaak gemakkelijk terug krijgen door er weer water aan toe te voegen. Dit is ideaal als je de houdbaarheid van de peper wilt verlengen. Wil jij verspillen tegengaan en later nog kunnen geniet van jouw pepers?
Lees hier meer over invriezen en drogen van pepers.
Let op! De Wiri Wiri Pepper staat bekend als een lastig te verbouwen peperplant. Het is daarom aan te raden deze peper pas te kweken als je een gevorderde bent. De peperplanten kunnen vrij groot worden asl hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin waarbij het helaas wel door een beperking aan grootte een aantal pepers verliest.
Ben je van plan zelf de Wiri Wiri Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Welkom bij dé community rondom Pittig Eten, op pittigeten.nl delen we met elkaar een passie voor pepers, sauzen en recepten. Zo kun jij heerlijk #pittigeten
Vragen, aanvullingen of opmerkingen over de inhoud van deze website:
Vragen over samenwerkingen, affiliate marketing:
Blijf op de hoogte van de verhalen, informatie en trends. Direct vanuit de pittigeten community.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.
Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…
Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.
Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in: