De Wiri Wiri Pepper ziet er misschien klein uit, maar onderschat dit pepertje niet! De hitte is vergelijkbaar met die van de Habanero en de Scotch Bonnet. Het unieke van deze peper is de fruitige toon die zich uit in een tomaat-achtige smaak. Hierdoor is het een razend populaire peper op culinair gebied in herkomstland Guyana, en raden wij het ten zeerste aan bij tomaat gerelateerde gerechten.
Bewaren
Leuk weetje: een gedroogde Wiri Wiri Pepper kan zijn volledige smaak gemakkelijk terug krijgen door er weer water aan toe te voegen. Dit is ideaal als je de houdbaarheid van de peper wilt verlengen. Wil jij verspillen tegengaan en later nog kunnen geniet van jouw pepers?
Lees hier meer over invriezen en drogen van pepers.
Kweken
Let op! De Wiri Wiri Pepper staat bekend als een lastig te verbouwen peperplant. Het is daarom aan te raden deze peper pas te kweken als je een gevorderde bent. De peperplanten kunnen vrij groot worden asl hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin waarbij het helaas wel door een beperking aan grootte een aantal pepers verliest.
Ben je van plan zelf de Wiri Wiri Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Smaak
Fruitig en sterk
Overige informatie
De Wiri Wiri Pepper ziet er misschien klein uit, maar onderschat dit pepertje niet! De hitte is vergelijkbaar met die van de Habanero en de Scotch Bonnet. Het unieke van deze peper is de fruitige toon die zich uit in een tomaat-achtige smaak. Hierdoor is het een razend populaire peper op culinair gebied in herkomstland Guyana, en raden wij het ten zeerste aan bij tomaat gerelateerde gerechten.