Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Wiri Wiri Pepper zonder achtergrond

Wiri Wiri Pepper

Scoville waarde van de Wiri Wiri Pepper

100.000-350.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Wiri Wiri Pepper

Fruitig en sterk

Kleur van de Wiri Wiri Pepper

Vuurrood

Het verhaal van de Wiri Wiri Pepper

De Wiri Wiri Pepper ziet er misschien klein uit, maar onderschat dit pepertje niet! De hitte is vergelijkbaar met die van de Habanero en de Scotch Bonnet. Het unieke van deze peper is de fruitige toon die zich uit in een tomaat-achtige smaak. Hierdoor is het een razend populaire peper op culinair gebied in herkomstland Guyana, en raden wij het ten zeerste aan bij tomaat gerelateerde gerechten.

Herkomst van de Wiri Wiri Pepper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Wiri Wiri Pepper

Leuk weetje: een gedroogde Wiri Wiri Pepper kan zijn volledige smaak gemakkelijk terug krijgen door er weer water aan toe te voegen. Dit is ideaal als je de houdbaarheid van de peper wilt verlengen. Wil jij verspillen tegengaan en later nog kunnen geniet van jouw pepers?

Lees hier meer over invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Wiri Wiri Pepper?

Let op! De Wiri Wiri Pepper staat bekend als een lastig te verbouwen peperplant. Het is daarom aan te raden deze peper pas te kweken als je een gevorderde bent. De peperplanten kunnen vrij groot worden asl hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin waarbij het helaas wel door een beperking aan grootte een aantal pepers verliest.

Ben je van plan zelf de Wiri Wiri Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Wiri Wiri uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!