Pepers, recepten, sauzen & meer!

Op deze afbeelding zie je de Pepper X

Pepper X

Scoville waarde van de Pepper X

3.180.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Pepper X

Deze peper schijnt een zoetige smaak te hebben voordat de explosie van pittigheid afgaat.

Kleur van de Pepper X

Geel/Groen

Het verhaal van de Pepper X

Pepper X is momenteel onofficieel de heetste peper ter wereld. Peper-kweker Ed Currie is weer helemaal terug, en hoe! Ed Currie is een beroemdheid geworden in de peper community door het kweken en ontwikkelen van de Carolina Reaper samen met nog vele andere soorten pepers. De Pepper X blijft helaas onverkrijgbaar totdat het officieel, volgens het Guinness Book of records, erkend wordt als heetste peper ter wereld. Met ruim 3 miljoen Scoville Heat Units lijkt het wereldrecord voorlopig nog niet in gevaar te komen.

Volgens Ed Currie is de Pepper X maarliefst twee keer zo heet als de Carolina Reaper!

Herkomst van de Pepper X

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Pepper X

Helaas is de Pepper X nog niet verkrijgbaar en is het dus lastig om deze te bewaren. Als je alvast wilt weten hoe je pepers het beste kunt bewaren, lees hier dan meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Pepper X?

Ben je van plan zelf de Pepper X te kweken? Helaas moeten wij je dan teleur stellen. De zaadjes en pepers gaan pas de verkoop in op het moment dat het Guinness Book of records de peper officieel als heetste peper ter wereld erkent! Om jezelf alvast voor te bereiden voor de lancering van de Pepper X kun je wel alvast andere pepers kweken. Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Dit is de uitgelichte afbeelding van de Pepper X, hier zie je de peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.