De Bhut Jolokia Chocolate, ook wel Ghost Pepper Chocolate genoemd, is een voormalig wereldrecordhouder. Het was namelijk tot 2011 de allerheetste peper ter wereld! Deze peper is oorspronkelijk afkomstig uit het Noordoosten van India, denk aan Nagaland, Manipur en Assam.
De Chocolate variant is net niet zo heet als de normale variant, de Ghost Pepper (ook wel Naga Jolokia of Bhut Jolokia genoemd).
Bewaren
De Bhut Jolokia Chocolate is een uitstekende peper om te drogen, dit komt omdat de peper een relatief dunne huid heeft. Gedroogde pepers worden vaak vermalen tot chili poeder of vlokken. De Bhut Jolokia Chocolate zorgt in ieder geval voor chili poeder of vlokken die nog niemand gezien heeft!
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
Kweken
De peperplant van de Bhut Jolokia Chocolate is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Bhut Jolokia Chocolate te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Smaak
Zoet, fruitig, aards en rokerig
Overige informatie
De Bhut Jolokia Chocolate, ook wel Ghost Pepper Chocolate genoemd, is een voormalig wereldrecordhouder. Het was namelijk tot 2011 de allerheetste peper ter wereld! Deze peper is oorspronkelijk afkomstig uit het Noordoosten van India, denk aan Nagaland, Manipur en Assam.
De Chocolate variant is net niet zo heet als de normale variant, de Ghost Pepper (ook wel Naga Jolokia of Bhut Jolokia genoemd).