Pepers, recepten, sauzen & meer!

Bhut Jolokia Chocolate productafbeelding

Bhut Jolokia Chocolate

Scoville waarde van de Bhut Jolokia Chocolate

800.000-1.001.304 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Bhut Jolokia Chocolate

Zoet, fruitig, aards en rokerig

Kleur van de Bhut Jolokia Chocolate

Bruin/Rood

Het verhaal van de Bhut Jolokia Chocolate

De Bhut Jolokia Chocolate, ook wel Ghost Pepper Chocolate genoemd, is een voormalig wereldrecordhouder. Het was namelijk tot 2011 de allerheetste peper ter wereld! Deze peper is oorspronkelijk afkomstig uit het Noordoosten van India, denk aan Nagaland, Manipur en Assam.

De Chocolate variant is net niet zo heet als de normale variant, de Ghost Pepper (ook wel Naga Jolokia of Bhut Jolokia genoemd).

Herkomst van de Bhut Jolokia Chocolate

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Bhut Jolokia Chocolate

De Bhut Jolokia Chocolate is een uitstekende peper om te drogen, dit komt omdat de peper een relatief dunne huid heeft. Gedroogde pepers worden vaak vermalen tot chili poeder of vlokken. De Bhut Jolokia Chocolate zorgt in ieder geval voor chili poeder of vlokken die nog niemand gezien heeft!

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Bhut Jolokia Chocolate?

De peperplant van de Bhut Jolokia Chocolate is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte  en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Bhut Jolokia Chocolate te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Bhut Jolokia Chocolate productafbeelding nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.