Pepers, recepten, sauzen & meer!

Bhut Jolokia Chocolate

Minimum

Maximum

1001304

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

manipur, India

Soort

Capsicum Chinense
Bhut Jolokia Chocolate productafbeelding

De Bhut Jolokia Chocolate, ook wel Ghost Pepper Chocolate genoemd, is een voormalig wereldrecordhouder. Het was namelijk tot 2011 de allerheetste peper ter wereld! Deze peper is oorspronkelijk afkomstig uit het Noordoosten van India, denk aan Nagaland, Manipur en Assam.

De Chocolate variant is net niet zo heet als de normale variant, de Ghost Pepper (ook wel Naga Jolokia of Bhut Jolokia genoemd).

Bewaren

De Bhut Jolokia Chocolate is een uitstekende peper om te drogen, dit komt omdat de peper een relatief dunne huid heeft. Gedroogde pepers worden vaak vermalen tot chili poeder of vlokken. De Bhut Jolokia Chocolate zorgt in ieder geval voor chili poeder of vlokken die nog niemand gezien heeft!

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De peperplant van de Bhut Jolokia Chocolate is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte  en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Bhut Jolokia Chocolate te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Smaak

Zoet, fruitig, aards en rokerig

Overige informatie

De Bhut Jolokia Chocolate, ook wel Ghost Pepper Chocolate genoemd, is een voormalig wereldrecordhouder. Het was namelijk tot 2011 de allerheetste peper ter wereld! Deze peper is oorspronkelijk afkomstig uit het Noordoosten van India, denk aan Nagaland, Manipur en Assam.

De Chocolate variant is net niet zo heet als de normale variant, de Ghost Pepper (ook wel Naga Jolokia of Bhut Jolokia genoemd).

Pittige post ontvangen?

Blijf op de hoogte van de nieuwste hot sauces, recepten en peperinformatie van pittigeten.nl via onze nieuwsbrief!