Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Op deze afbeelding zie je de habanero

Habanero

Scoville waarde van de Habanero

100.000-350.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Habanero

Zoet, fruitig, tropisch en rokerig

Kleur van de Habanero

Oranje

Het verhaal van de Habanero

De Habanero (wat oorspronkelijk ‘uit Havana afkomstig’ betekent) is uitgegroeid tot één van de meest bekende hete pepers in de wereld. Het is verwerkt in duizenden Hot Sauces en ligt in bijna elk land wel in de supermarkt, al dan niet de originele, dan wel een variant ervan. Als beginner zijnde op het gebied van pittig eten is het een mooie peper om mee te starten en om bekend te raken met hete pepers. Een peper met een vergelijkbaar smaak- en hitte profiel is de Scotch Bonnet.

Herkomst van de Habanero

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Habanero

Een Habanero is inmiddels een echte klassieker geworden als het om pittige pepers gaat, je kan niet fout gaan. Wereldwijd wordt deze peper ook veel gebruikt op culinair gebied, alleen al daarom verdient het om goed bewaard te worden als het nog niet het juiste moment is om de peper te gebruiken.

Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Habanero?

Als beginnende verbouwer van pepers is de Habanero een uitstekende variant om mee te starten! De peperplanten blijven vrij compact wat het perfect maakt voor ‘kleine’ ruimtes of voor in een moestuin.

Ben je van plan zelf de Habanero te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Op deze afbeelding zie je de habanero nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!