Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Op deze afbeelding zie je de Scotch Bonnet

Scotch Bonnet

Scoville waarde van de Scotch Bonnet

100.000-350.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Scotch Bonnet

Zoet, fruitig, tropisch en aards

Kleur van de Scotch Bonnet

Oranje

Het verhaal van de Scotch Bonnet

De Scotch Bonnet (ook wel the Jamaican Hot, Bahama Mama, the Bahamian en de Martinique Pepper genoemd) is klein van formaat, maar een fors hete peper. Het heeft zijn naam te danken aan de form die lijkt op een Schotse muts. Deze Peper is zo populair in Caribisch gebied, dat het gemakkelijk te verkrijgen is in de supermarkt. Wat de Scotch Bonnet voor het Caribische gebied is, is de Madame Jeanette voor Suriname. Dat zegt al heel wat!

Herkomst van de Scotch Bonnet

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Scotch Bonnet

De Scotch Bonnet is door zijn formaat goed te verwerken in Hot sauces. Het is daarom verstandig om deze pepers goed te bewaren als je een aantal over hebt, en als je een keer een hete saus wilt maken.

Wil jij verspilling tegengaan en later nog eens kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Scotch Bonnet?

De peperplant van de Scotch Bonnet is een plant die vrij groot kan worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Scotch Bonnet te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Op de afbeelding zie je de Scotch Bonnet peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!