De Scotch Bonnet (ook wel the Jamaican Hot, Bahama Mama, the Bahamian en de Martinique Pepper genoemd) is klein van formaat, maar een fors hete peper. Het heeft zijn naam te danken aan de form die lijkt op een Schotse muts. Deze Peper is zo populair in Caribisch gebied, dat het gemakkelijk te verkrijgen is in de supermarkt. Wat de Scotch Bonnet voor het Caribische gebied is, is de Madame Jeanette voor Suriname. Dat zegt al heel wat!
Bewaren
De Scotch Bonnet is door zijn formaat goed te verwerken in Hot sauces. Het is daarom verstandig om deze pepers goed te bewaren als je een aantal over hebt, en als je een keer een hete saus wilt maken.
Wil jij verspilling tegengaan en later nog eens kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
Kweken
De peperplant van de Scotch Bonnet is een plant die vrij groot kan worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.
Ben je van plan zelf de Scotch Bonnet te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!
Smaak
Zoet, fruitig, tropisch en aards
Overige informatie
De Scotch Bonnet (ook wel the Jamaican Hot, Bahama Mama, the Bahamian en de Martinique Pepper genoemd) is klein van formaat, maar een fors hete peper. Het heeft zijn naam te danken aan de form die lijkt op een Schotse muts. Deze Peper is zo populair in Caribisch gebied, dat het gemakkelijk te verkrijgen is in de supermarkt. Wat de Scotch Bonnet voor het Caribische gebied is, is de Madame Jeanette voor Suriname. Dat zegt al heel wat!