Pepers, recepten, sauzen & meer!

Carolina Reaper

Minimum

Maximum

2200000

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

Puckerbutt Pepper company, Verenigde Staten

Soort

Capsicum Chinense
Carolina reaper afbeelding

De Carolina Reaper is ongetwijfeld de bekendste hete peper ter wereld. De peper is ontwikkeld door de eigenaar van de Puckerbutt Pepper Company, Ed Currie.  In het einde van 2013 is de Carolina Reaper uitgeroepen tot heetste peper ter wereld door het Guinness Book of records. Daarmee versloeg het de Trinidad Moruga Scorpion. Met de ruim 2 miljoen Scoville Heat Units is deze peper veel te heet om voor het koken te gebruiken, en raden wij aan om de peper voorzichtig te behandelen en/of op te eten.

Bewaren

De Carolina Reaper is dé peper die je wilt bewaren als je een aantal stuks over hebt. Bijvoorbeeld voor een leuke challenge met andere mensen. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De peperplanten van de Caroline Reaper zijn planten die vrij groot kunnen worden als het de benodigde ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de wereldberoemde Carolina Reaper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Smaak

Naast de gigantisch hete smaak is de Carolina Reaper ook herkenbaar aan zijn fruitige smaak. Bij degene die niet bestand is tegen de extreme pittigheid van deze peper zal dit buiten een smaakreactie een pijnreactie opleveren.

Overige informatie

De Carolina Reaper is ongetwijfeld de bekendste hete peper ter wereld. De peper is ontwikkeld door de eigenaar van de Puckerbutt Pepper Company, Ed Currie.  In het einde van 2013 is de Carolina Reaper uitgeroepen tot heetste peper ter wereld door het Guinness Book of records. Daarmee versloeg het de Trinidad Moruga Scorpion. Met de ruim 2 miljoen Scoville Heat Units is deze peper veel te heet om voor het koken te gebruiken, en raden wij aan om de peper voorzichtig te behandelen en/of op te eten.

Pittige post ontvangen?

Blijf op de hoogte van de nieuwste hot sauces, recepten en peperinformatie van pittigeten.nl via onze nieuwsbrief!