Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Carolina reaper afbeelding

Carolina Reaper

Scoville waarde van de Carolina Reaper

1.400.000-2.200.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Carolina Reaper

Naast de gigantisch hete smaak is de Carolina Reaper ook herkenbaar aan zijn fruitige smaak. Bij degene die niet bestand is tegen de extreme pittigheid van deze peper zal dit buiten een smaakreactie een pijnreactie opleveren.

Kleur van de Carolina Reaper

Vuurrood

Het verhaal van de Carolina Reaper

De Carolina Reaper is ongetwijfeld de bekendste hete peper ter wereld. De peper is ontwikkeld door de eigenaar van de Puckerbutt Pepper Company, Ed Currie.  In het einde van 2013 is de Carolina Reaper uitgeroepen tot heetste peper ter wereld door het Guinness Book of records. Daarmee versloeg het de Trinidad Moruga Scorpion. Met de ruim 2 miljoen Scoville Heat Units is deze peper veel te heet om voor het koken te gebruiken, en raden wij aan om de peper voorzichtig te behandelen en/of op te eten.

Herkomst van de Carolina Reaper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Carolina Reaper

De Carolina Reaper is dé peper die je wilt bewaren als je een aantal stuks over hebt. Bijvoorbeeld voor een leuke challenge met andere mensen. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Carolina Reaper?

De peperplanten van de Caroline Reaper zijn planten die vrij groot kunnen worden als het de benodigde ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de wereldberoemde Carolina Reaper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!