Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Pepers bewaren? Invriezen en drogen

Pepers bewaren? In dit artikel kom je erachter op welke manieren je pepers kunt bewaren en hoe je dit doet!
Pepers bewaren? Op deze afbeelding zie je droge pepers

Pepers bewaren

Heb je pepers gekocht en weet je niet hoe je ze moet bewaren? Geen probleem! In dit artikel komen 2 methoden aan bod: pepers bewaren door ze in te vriezen en pepers bewaren door ze te drogen:

Pepers invriezen

Op het moment dat je besluit om de pepers in te vriezen zijn ze daarna vooral goed te gebruiken in (natte) gerechten zoals marinades of salsa’s. Door de pepers in te vriezen blijven ze ongeveer een jaar goed.

Pepers drogen

Pepers kun je ook gedroogd bewaren. In de zomer kun je dit op een natuurlijke manier doen door ze op te hangen. Snij de bovenzijde van de peper eraf met een schoon mes en rijg vervolgens aan elkaar met naald en draad. Als je de bovenzijde er liever niet afsnijdt probeer dan het draad aan de bovenkant te bevestigen. Tot slot hang je de pepers op een droge en warme plaats. Controleer hierbij regelmatig op schimmels.

Je kunt de pepers ook drogen in de oven. Plaats de pepers op het ovenrek en droog ze op een temperatuur van 50 graden celsius. Laat de klep van de oven openstaan zodat het overtollige vocht afgevoerd kan worden. Na 6-8 uur zijn je pepers droog.

Pepers vers bewaren

Bewaar de verse pepers in de koelkast of een koele donkere plek in een bijkeuken, kelderkast, schuur et cetera. Ideale temperatuur is tussen de 10°C en 13°C, dan blijven de pepers het langste goed, ongeveer 7 tot 14 dagen.

Let op! wij raden je aan om handschoenen te gebruiken bij het aanraken van deze peper.

Nu je weet hoe je pepers het beste kunt bewaren ben je misschien ook geïnteresseerd in het kweken en verbouwen van pepers, lees er hier meer over!

Heb je nog geen pepers maar wil je ze wel nu je weet hoe je pepers kunt bewaren? Klik dan hier om te kijken welke soorten er zijn.

Over Pittigeten.nl

Op pittigeten.nl schrijven we over pittige pepers, sauzen en recepten die je smaakpapillen laten tintelen!

Geschreven door

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze pittige nieuwsbrief!

We zullen je maximaal één keer per week een nieuwsbrief sturen met recepten, blogs en inspiratie omtrent pittig eten.

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!