Pepers bewaren
Heb je pepers gekocht en weet je niet hoe je ze moet bewaren? Geen probleem! In dit artikel komen 2 methoden aan bod: pepers bewaren door ze in te vriezen en pepers bewaren door ze te drogen:
Pepers invriezen
Op het moment dat je besluit om de pepers in te vriezen zijn ze daarna vooral goed te gebruiken in (natte) gerechten zoals marinades of salsa’s. Door de pepers in te vriezen blijven ze ongeveer een jaar goed.
Pepers drogen
Pepers kun je ook gedroogd bewaren. In de zomer kun je dit op een natuurlijke manier doen door ze op te hangen. Snij de bovenzijde van de peper eraf met een schoon mes en rijg vervolgens aan elkaar met naald en draad. Als je de bovenzijde er liever niet afsnijdt probeer dan het draad aan de bovenkant te bevestigen. Tot slot hang je de pepers op een droge en warme plaats. Controleer hierbij regelmatig op schimmels.
Je kunt de pepers ook drogen in de oven. Plaats de pepers op het ovenrek en droog ze op een temperatuur van 50 graden celsius. Laat de klep van de oven openstaan zodat het overtollige vocht afgevoerd kan worden. Na 6-8 uur zijn je pepers droog.
Pepers vers bewaren
Bewaar de verse pepers in de koelkast of een koele donkere plek in een bijkeuken, kelderkast, schuur et cetera. Ideale temperatuur is tussen de 10°C en 13°C, dan blijven de pepers het langste goed, ongeveer 7 tot 14 dagen.
Let op! wij raden je aan om handschoenen te gebruiken bij het aanraken van deze peper.
Nu je weet hoe je pepers het beste kunt bewaren ben je misschien ook geïnteresseerd in het kweken en verbouwen van pepers, lees er hier meer over!
Heb je nog geen pepers maar wil je ze wel nu je weet hoe je pepers kunt bewaren? Klik dan hier om te kijken welke soorten er zijn.