Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Op deze afbeelding zie je de Naga Viper

Naga Viper

Scoville waarde van de Naga Viper

900.000-1.382.118 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Naga Viper

Zoet, fruitig en scherp

Kleur van de Naga Viper

Vuurrood

Het verhaal van de Naga Viper

De Naga Viper is een waanzinnig hete peper die ontwikkeld is door Gerald Fowler van The Chilli Pepper Company in Cark, Cumbria in Engeland. De peper is een mix uit 3 enorm hete pepers, namelijk: Bhut Jolokia (Ghost Pepper), Naga Morich en de Trinidad Moruga Scorpion. De Viper is ooit de heetste peper ter wereld geweest erkend door het Guinness Book of World Records, maar werd snel daarna verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion.

Herkomst van de Naga Viper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Naga Viper

Met een tragere hitte opbouw is de Naga Viper een uitstekende peper om te verwerken in een hot sauce, daarom is het verstandig om de peper te bewaren. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Naga Viper?

De peperplant van de Naga Viper is een plant die vrij groot kan worden als het de benodigde ruimte en grond krijgt, maar de plant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Naga Viper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Op deze afbeelding zie je de Naga Viper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!