Pepers, recepten, sauzen & meer!

Naga Viper

Minimum

900000

Maximum

1382118

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

Cark, Cumbria, Engeland

Soort

Capsicum Chinense
Op deze afbeelding zie je de Naga Viper

De Naga Viper is een waanzinnig hete peper die ontwikkeld is door Gerald Fowler van The Chilli Pepper Company in Cark, Cumbria in Engeland. De peper is een mix uit 3 enorm hete pepers, namelijk: Bhut Jolokia (Ghost Pepper), Naga Morich en de Trinidad Moruga Scorpion. De Viper is ooit de heetste peper ter wereld geweest erkend door het Guinness Book of World Records, maar werd snel daarna verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion.

Bewaren

Met een tragere hitte opbouw is de Naga Viper een uitstekende peper om te verwerken in een hot sauce, daarom is het verstandig om de peper te bewaren. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De peperplant van de Naga Viper is een plant die vrij groot kan worden als het de benodigde ruimte en grond krijgt, maar de plant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Naga Viper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Smaak

Zoet, fruitig en scherp

Overige informatie

De Naga Viper is een waanzinnig hete peper die ontwikkeld is door Gerald Fowler van The Chilli Pepper Company in Cark, Cumbria in Engeland. De peper is een mix uit 3 enorm hete pepers, namelijk: Bhut Jolokia (Ghost Pepper), Naga Morich en de Trinidad Moruga Scorpion. De Viper is ooit de heetste peper ter wereld geweest erkend door het Guinness Book of World Records, maar werd snel daarna verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…