Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Op deze afbeelding zie je de 7 Pot Douglah

7 Pot Douglah

Scoville waarde van de 7 Pot Douglah

923.889-1.853.986 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de 7 Pot Douglah

Zoet, fruitig, aards en noten

Kleur van de 7 Pot Douglah

Bruin/Rood

Het verhaal van de 7 Pot Douglah

De 7 Pot Douglah (ook wel de Chocolate 7 Pot genoemd) is de vreemde eend in de bijt als het om de 7 Pot pepers gaat. Naar mate deze peper rijpt ontstaat een bruinige kleur, vandaar de bijnaam. Het is ook nog eens de heetste 7 Pot peper. Door de kleur en pittigheid komt deze peper overeen met de Trinidad Scorpion Chocolate.

De 7 Pot Douglah is onderdeel van de 7 Pot pepers ( 7 Pot Barrackpore, 7 Pot Brain Strain, 7 Pot Primo, Trinidad 7 Pot Pepper, 7 Pot Jonah en de 7 Pot Bubblegum). Het 7 Pot gedeelte in de naam staat voor dat één van deze pepers genoeg ‘spice’ in huis heeft voor 7 stoofpotten. De 7 Pot pepers zijn extreem heet en zeldzaam.

Herkomst van de 7 Pot Douglah

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de 7 Pot Douglah

De 7 Pot Douglah is een unieke peper door zijn kleur en hitte, daarom is het verstandig om deze peper te bewaren zodat je iemand een andere keer met de pittigheid kunt verassen! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de 7 Pot Douglah?

Als je een echte blikvanger in huis wilt halen, kijk dan niet verder dan de 7 Pot Douglah! Door de kleur en pittigheid valt deze peper zeker op. De peperplanten van deze peper kunnen vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of in een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de 7 Pot Douglah te kweken? Lees dan dit artikel om goed van start te gaan.

Op deze afbeelding zie je de 7 pot douglah nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!