Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Fatalii Pepper zonder achtergrond

Fatalii Pepper

Scoville waarde van de Fatalii Pepper

125.000-400.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Fatalii Pepper

Zoet, fruitig en citrusachtig

Kleur van de Fatalii Pepper

Geel

Het verhaal van de Fatalii Pepper

De Fatalii Pepper is een peper die je gelijk laat branden vanaf het moment dat je een bijt neemt. Vooral omdat de Fatalii Pepper iets heter dan de normale  Habanero is, was het fijn geweest als er een opbouwend hitte effect was. De Fatalii Peper lijkt op de Madame Jeanette peper, maar is net iets heter.

Door de citrus smaak van de Fatalli Pepper gaat de peper erg goed met gerechten waarin citroen of limoen gebruikt wordt.

Herkomst van de Fatalii Pepper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Fatalii Pepper

De Fatalli Pepper is een perfecte peper om te drogen, dit komt omdat de Fatalli Pepper een relatief dunne huid heeft. Gedroogde pepers worden vaak vermalen tot chili poeder of chili vlokken. De Fatalli Peper zorgt in ieder geval voor uniek poeder of unieke vlokken!

Lees hier meer over het bewaren van pepers, invriezen en drogen.

Hoe verbouw of teel ik de Fatalii Pepper?

De peperplant van de Fatalii Pepper is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Fatalii Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Fatalii Pepper uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!