Pepers, recepten, sauzen & meer!

Trinidad Scorpion Chocolate

Minimum

Maximum

2009231

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

Trinidad en Tobago

Soort

Capsicum Chinense
Op deze afbeelding zie je de Trinidad Scorpion Chocolate

De Trinidad Scorpion Chocolate (ook wel Moruga Brown genoemd) is een afstammeling van de Trinidad Moruga Scorpion. De Trinidad Scorpion Chocolate is een voormalige heetste peper ter wereld in 2012 en verloor deze titel in 2013 aan de Carolina Reaper. Samen met de Trinidad Moruga Scorpion is deze peper de eerste die boven de 2.000.000 SHU uit komt! Deze Chocolate variant is een zeer zeldzame variant en is daardoor lastig te vinden.

Bewaren

Door de zeldzame verkrijgbaarheid, en omdat het natuurlijk een waanzinnige peper is, is deze peper een must als het om bewaren gaat! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De Trinidad Scorpion Chocolate is een van de meest unieke pepers in de wereld, laat staan enorm pittig! Als je één van de heetste pepers ter wereld wilt kweken, dan is dit een goede keuze! De peperplanten kunnen vrij groot worden met de benodigde grond en ruimte, maar passen ook prima in een ‘kleine’ ruimte of moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Trinidad Scorpion Chocolate te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Smaak

Zoet, fruitig, aards en rokerig

Overige informatie

De Trinidad Scorpion Chocolate (ook wel Moruga Brown genoemd) is een afstammeling van de Trinidad Moruga Scorpion. De Trinidad Scorpion Chocolate is een voormalige heetste peper ter wereld in 2012 en verloor deze titel in 2013 aan de Carolina Reaper. Samen met de Trinidad Moruga Scorpion is deze peper de eerste die boven de 2.000.000 SHU uit komt! Deze Chocolate variant is een zeer zeldzame variant en is daardoor lastig te vinden.

Pittige post ontvangen?

Blijf op de hoogte van de nieuwste hot sauces, recepten en peperinformatie van pittigeten.nl via onze nieuwsbrief!