Pepers, recepten, sauzen & meer!

Op deze afbeelding zie je de Trinidad Scorpion Chocolate

Trinidad Scorpion Chocolate

Scoville waarde van de Trinidad Scorpion Chocolate

1.200.000-2.009.231 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Trinidad Scorpion Chocolate

Zoet, fruitig, aards en rokerig

Kleur van de Trinidad Scorpion Chocolate

Bruin/Rood

Het verhaal van de Trinidad Scorpion Chocolate

De Trinidad Scorpion Chocolate (ook wel Moruga Brown genoemd) is een afstammeling van de Trinidad Moruga Scorpion. De Trinidad Scorpion Chocolate is een voormalige heetste peper ter wereld in 2012 en verloor deze titel in 2013 aan de Carolina Reaper. Samen met de Trinidad Moruga Scorpion is deze peper de eerste die boven de 2.000.000 SHU uit komt! Deze Chocolate variant is een zeer zeldzame variant en is daardoor lastig te vinden.

Herkomst van de Trinidad Scorpion Chocolate

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Trinidad Scorpion Chocolate

Door de zeldzame verkrijgbaarheid, en omdat het natuurlijk een waanzinnige peper is, is deze peper een must als het om bewaren gaat! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Trinidad Scorpion Chocolate?

De Trinidad Scorpion Chocolate is een van de meest unieke pepers in de wereld, laat staan enorm pittig! Als je één van de heetste pepers ter wereld wilt kweken, dan is dit een goede keuze! De peperplanten kunnen vrij groot worden met de benodigde grond en ruimte, maar passen ook prima in een ‘kleine’ ruimte of moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Trinidad Scorpion Chocolate te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Op deze afbeelding zie je de trinidad scorpion chocolate peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.