Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Datil Pepper zonder achtergrond

Datil Pepper

Scoville waarde van de Datil Pepper

100.000-300.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Datil Pepper

Zoet, fruitig en tropisch

Kleur van de Datil Pepper

Vuurrood

Het verhaal van de Datil Pepper

De Datil Pepper is een peper die zijn oorsprong vindt in Florida, een staat van de Verenigde Staten. In de plaats waar de peper daadwerkelijk ontwikkeld is, St. Augustine, is de peper makkelijk te vinden. Dit komt door lokale families die al eeuwenlang voor lokale restaurants en winkels kweken.

De hitte is vergelijkbaar met de Habanero en Scotch Bonnet. De smaak is een stukje zoeter vergeleken met een reguliere Habanero.

Herkomst van de Datil Pepper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Datil Pepper

De Datil Pepper is een super lekkere peper, daarom is het verstandig om een aantal te bewaren als je wat over hebt. Wil jij voedselverspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Datil Pepper?

De Datil Pepper is een super gave peper en een ware blikvanger! De peperplanten blijven vrij compact, wat het perfect maakt voor ‘kleine’ ruimtes en voor in een moestuin.

Ben je van plan zelf de Datil Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Datil Pepper uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!