Pepers, recepten, sauzen & meer!

7 Pot Bubblegum zonder achtergrond

7 Pot Bubblegum

Scoville waarde van de 7 Pot Bubblegum

800.000-1.000.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de 7 Pot Bubblegum

Zoet en fruitig

Kleur van de 7 Pot Bubblegum

Vuurrood

Het verhaal van de 7 Pot Bubblegum

De 7 Pot Bubblegum, ook wel bekend als de Bleeding Bubblegum is de peper die voor ons de allerheetste categorie pepers aftrapt! Deze peper is ontstaan door de Trinidad Moruga Scorpion met de 7 Pot Yellow te kruizen, wat ervoor zorgt dat deze peper hittes tot wel 1.000.000 SHU kan bereiken!

Wat deze peper zo uniek maakt is niet de stevige pittigheid die deze peper meebrengt, maar de bloedachtige rode kleur die helemaal doordringt tot de steel van de chili.

Herkomst van de 7 Pot Bubblegum

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de 7 Pot Bubblegum

De 7 Pot Bubblegum is een loeihete, licht angstaanjagende en smaakvolle peper die je moet bewaren als je een aantal exemplaren over hebt! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de 7 Pot Bubblegum?

De 7 Pot Bubblegum is echt een unieke kruising wat het lastig maakt om deze peper te vinden. Als je van plan bent een hete peper te kweken die er angstaanjagend heet uitziet, dan moet je deze proberen! De peperplant is een plant die vrij groot kan worden als hij de benodigde ruimte en grond krijgt, maar deze peper past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de 7 Pot Bubblegum te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

7 Pot Bubblegum uitgelichcte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.