Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal
Cumari do Para mag dan wel ogen als een klein besje, maar deze Braziliaanse peper is een ‘klein’ stukje heter! De hitte is namelijk vergelijkbaar met een Habanero, oplopend tot 300.000 Scoville SHU. Qua smaak is het fruitig en een vleugje tropisch.
Door het formaat van gemiddeld 1.30 cm is het niet overal voor te gebruiken, daarom zijn ze het best te gebruiken voor een Hot sauce. De Cumari do Para is bijna niet te vinden buiten Brazilië, wat het een vrij zeldzame pepersoort maakt.
Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.
De Cumari Do Para is een ideale peper als het om maken van hot sauce gaat, daarom is het verstandig om een aantal te bewaren als je wat over hebt. Zo kan je later nog een keer hot sauce maken, en ga jij voedselverspilling tegen!
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
De peperplant van de Cumari Do Para groeit struikvormig en wat wild, maar is desalniettemin een leuke plant om te zien. De plant kan vrij groot worden als hij de ruimte krijgt en benodigde grond krijgt, maar past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een gering verlies aan pepers.
Ben je van plan zelf de Cumari Do Para te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Welkom bij dé community rondom Pittig Eten, op pittigeten.nl delen we met elkaar een passie voor pepers, sauzen en recepten. Zo kun jij heerlijk #pittigeten
Vragen, aanvullingen of opmerkingen over de inhoud van deze website:
Vragen over samenwerkingen, affiliate marketing:
Blijf op de hoogte van de verhalen, informatie en trends. Direct vanuit de pittigeten community.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.
Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…
Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.
Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in: