Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Cumari do Para zodner achtergrond

Cumari Do Para

Scoville waarde van de Cumari Do Para

50.000-300.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Cumari Do Para

Zoet, fruitig en tropisch

Kleur van de Cumari Do Para

Geel

Het verhaal van de Cumari Do Para

Cumari do Para mag dan wel ogen als een klein besje, maar deze Braziliaanse peper is een ‘klein’ stukje heter! De hitte is namelijk vergelijkbaar met een Habanero, oplopend tot 300.000 Scoville SHU. Qua smaak is het fruitig en een vleugje tropisch.

Door het formaat van gemiddeld 1.30 cm is het niet overal voor te gebruiken, daarom zijn ze het best te gebruiken voor een Hot sauce. De Cumari do Para is bijna niet te vinden buiten Brazilië, wat het een vrij zeldzame pepersoort maakt.

Herkomst van de Cumari Do Para

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Cumari Do Para

De Cumari Do Para is een ideale peper als het om maken van hot sauce gaat, daarom is het verstandig om een aantal te bewaren als je wat over hebt. Zo kan je later nog een keer hot sauce maken, en ga jij voedselverspilling tegen!

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Cumari Do Para?

De peperplant van de Cumari Do Para groeit struikvormig en wat wild, maar is desalniettemin een leuke plant om te zien. De plant kan vrij groot worden als hij de ruimte krijgt en benodigde grond krijgt, maar past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een gering verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Cumari Do Para te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Cumari do Para uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!