Pepers, recepten, sauzen & meer!

Op deze afbeelding zie je de Trinidad Moruga Scorpion

Trinidad Moruga Scorpion

Scoville waarde van de Trinidad Moruga Scorpion

1.200.000-2.009.231 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Trinidad Moruga Scorpion

Zoet en fruitig

Kleur van de Trinidad Moruga Scorpion

Vuurrood

Het verhaal van de Trinidad Moruga Scorpion

De Trinidad Moruga Scorpion is een waanzinnig hete peper en is gekweekt vanuit de Trinidad Scorpion. Het is ooit de heetste peper in de wereld geweest in 2012, officieel erkend door het Guiness Book of Records. Hiermee stootte het de Ghost Pepper van de troon, met maar liefst twee keer zoveel Scoville Heat Units! Later in hetzelfde jaar werd de troon weer geclaimd, ditmaal door misschien wel de meest bekende peper ter wereld, de Carolina reaper.

Herkomst van de Trinidad Moruga Scorpion

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Trinidad Moruga Scorpion

De Trinidad Moruga Scorpion is echt een unieke peper die het bewaren waard is, daarom is het verstandig om deze peper te bewaren as je een aantal exemplaren over hebt! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Trinidad Moruga Scorpion?

De peperplanten van de Trinidad Moruga Scorpion zijn planten die vrij groot kunnen worden als het de benodigde ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Trinidad Moruga Scorpion te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Dit is de uitgelichte afbeelding van de Trinidad Moruga Scorpion, hier zie je de peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.