De Peri-Peri Pepper, ook wel de African Bird’s Eye Pepper genoemd, is een klein maar toch verassend pittig pepertje. Een grote variant is nog steeds niet zo heel groot met ongeveer 2 centimeter. De peper is waarschijnlijk ontstaan rond ca. 1500 in de tijd dat Vasco da Gama van Zuid-Amerika naar Afrika trok.
Wat de Peri-Peri Pepper zo speciaal maakt is de rijke rokerige perzikachtige smaak. Het is culinair heel goed te gebruiken, en de peper droogt goed. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is als een fundament voor poedertjes en sauzen.
Bewaren
De Peri-Peri pepper is een hele lekkere peper die ook nog eens fantastisch droogt. Dit maakt het een goede basis om chili poeder of vlokken van te maken. Deze peper zorgt in ieder geval voor een unieke twist aan jouw vlokken of poeder!
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
Kweken
De peperplant van de Peri-Peri pepper is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Peri-Peri pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Smaak
Rokerig en zoet
Overige informatie
De Peri-Peri Pepper, ook wel de African Bird’s Eye Pepper genoemd, is een klein maar toch verassend pittig pepertje. Een grote variant is nog steeds niet zo heel groot met ongeveer 2 centimeter. De peper is waarschijnlijk ontstaan rond ca. 1500 in de tijd dat Vasco da Gama van Zuid-Amerika naar Afrika trok.
Wat de Peri-Peri Pepper zo speciaal maakt is de rijke rokerige perzikachtige smaak. Het is culinair heel goed te gebruiken, en de peper droogt goed. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is als een fundament voor poedertjes en sauzen.