Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Peri-Peri-Pepper-zonder-achtergrond

Peri-Peri Pepper

Scoville waarde van de Peri-Peri Pepper

50.000-100.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Peri-Peri Pepper

Rokerig en zoet

Kleur van de Peri-Peri Pepper

Vuurrood

Het verhaal van de Peri-Peri Pepper

De Peri-Peri Pepper, ook wel de African Bird’s Eye Pepper genoemd, is een klein maar toch verassend pittig pepertje. Een grote variant is nog steeds niet zo heel groot met ongeveer 2 centimeter. De peper is waarschijnlijk ontstaan rond ca. 1500 in de tijd dat Vasco da Gama van Zuid-Amerika naar Afrika trok.

Wat de Peri-Peri Pepper zo speciaal maakt is de rijke rokerige perzikachtige smaak. Het is culinair heel goed te gebruiken, en de peper droogt goed. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is als een fundament voor poedertjes en sauzen.

Herkomst van de Peri-Peri Pepper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Peri-Peri Pepper

De Peri-Peri pepper is een hele lekkere peper die ook nog eens fantastisch droogt. Dit maakt het een goede basis om chili poeder of vlokken van te maken. Deze peper zorgt in ieder geval voor een unieke twist aan jouw vlokken of poeder!

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Peri-Peri Pepper?

De peperplant van de Peri-Peri pepper is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Peri-Peri pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Peri-Peri uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!