Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal
De Ghost Pepper staat ook wel bekend als de Naga Jolokia of Bhut Jolokia. De peper was in 2007 de heetste peper ter wereld en stootte de Red Savina Habanero van de troon. Uiteindelijk werd de peper verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion. ‘Bhut’ betekend geest in het India oftewel ghost, dat is waar de naam vandaan komt. De tweede naam van deze peper, Naga Jolokia, staat voor Koningscobra en ‘jolokia’ betekend Capsicum (biologische naam voor het ras van de peper). Dit komt omdat de hitte van deze peper doet denken aan de beet van een koningscobra.
Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.
De Ghost Pepper is een speciale peper die je gerechten in vuur en vlam zet, daarom is het een must als het om bewaren gaat!
Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
De peperplant van de Ghost Pepper kan vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Ghost Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!
Welkom bij dé community rondom Pittig Eten, op pittigeten.nl delen we met elkaar een passie voor pepers, sauzen en recepten. Zo kun jij heerlijk #pittigeten
Vragen, aanvullingen of opmerkingen over de inhoud van deze website:
Vragen over samenwerkingen, affiliate marketing:
Blijf op de hoogte van de verhalen, informatie en trends. Direct vanuit de pittigeten community.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.
Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…
Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.
Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in: