Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Ghost Pepper zonder achtergrond

Ghost Pepper

Scoville waarde van de Ghost Pepper

855.000-1.041.427 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Ghost Pepper

Zoet en fruitig

Kleur van de Ghost Pepper

Vuurrood

Het verhaal van de Ghost Pepper

De Ghost Pepper staat ook wel bekend als de Naga Jolokia of Bhut Jolokia. De peper was in 2007 de heetste peper ter wereld en stootte de Red Savina Habanero van de troon. Uiteindelijk werd de peper verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion. ‘Bhut’ betekend geest in het India oftewel ghost, dat is waar de naam vandaan komt. De tweede naam van deze peper, Naga Jolokia, staat voor Koningscobra en ‘jolokia’ betekend Capsicum (biologische naam voor het ras van de peper). Dit komt omdat de hitte van deze peper doet denken aan de beet van een koningscobra.

Herkomst van de Ghost Pepper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Ghost Pepper

De Ghost Pepper is een speciale peper die je gerechten in vuur en vlam zet, daarom is het een must als het om bewaren gaat!

Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Ghost Pepper?

De peperplant van de Ghost Pepper kan vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Ghost Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Ghost Pepper uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!