Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Chiltepin Pepper zonder achtergrond

Chiltepin Pepper

Scoville waarde van de Chiltepin Pepper

50.000-100.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Chiltepin Pepper

Rokerig en aards

Kleur van de Chiltepin Pepper

Vuurrood

Het verhaal van de Chiltepin Pepper

De Chiltepin Pepper is een kleine peper, maar heeft een grote hitte! Vergis je dus niet in het kleine formaat van deze peper, met een gemiddelde doorsnede van slechts 0.6 centimeter. De peper komt uit het Zuidwesten van de Verenigde Staten waar het in het wild te vinden is.

Door vele mensen wordt de Chiltepin Pepper zon gedroogd gegeten, zo van de peperplant af. Ook is het een populaire peper in de Mexicaanse keuken of bij Tex-Mex gerechten.

Herkomst van de Chiltepin Pepper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Chiltepin Pepper

De Chiltepin Pepper is een super goede peper als je hot sauce wilt maken, daarom is het verstandig om een aantal te bewaren als je wat over hebt na het koken bijvoorbeeld. Zo kan je later nog een keer hot sauce maken, en ga je voedselverspilling tegen!

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Chiltepin Pepper?

De peperplant van de Chiltepin Pepper groeit struikvormig en wat wild, maar is toch een leuke plant om te zien! De plant kan vrij groot worden als het de benodigde ruimte en grond krijgt, maar past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een gering verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Chiltepin Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

chiltepin pepper uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!