Madame Jeanette is zeer geliefde peper onder Surinaamse mensen en wordt regelmatig gebruikt bij het koken. Door de zoete en tropische smaak gaat deze pepers fantastisch in combinatie met lokale gerechten. Het verhaal gaat rond dat het vernoemd is naar een knappe Surinaamse vrouw die als ‘pittig’ bekend stond.
Al met al, de Madame Jeanette is een fantastische peper om bekend te raken met pittig eten zodat je gerecht een extra twist krijgt!
Bewaren
De Madame Jeanette is een super smaakvolle peper, daarom is deze peper een must als het om bewaren gaat als je een aantal stuks over hebt! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
Kweken
De Madame Jeanette zorgt ervoor dat je een blikvanger in huis haalt met de leuke gele kleur! De peperplanten kunnen vrij groot worden met de benodigde ruimte, maar passen ook in ‘kleine’ ruimtes of in een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Madame Jeanette te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!
Smaak
Zoet en tropisch
Overige informatie
Madame Jeanette is zeer geliefde peper onder Surinaamse mensen en wordt regelmatig gebruikt bij het koken. Door de zoete en tropische smaak gaat deze pepers fantastisch in combinatie met lokale gerechten. Het verhaal gaat rond dat het vernoemd is naar een knappe Surinaamse vrouw die als ‘pittig’ bekend stond.
Al met al, het is een fantastische peper om bekend te raken met pittig eten zodat je gerecht een extra twist krijgt!