Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Madame Jeanette productfoto

Madame Jeanette

Scoville waarde van de Madame Jeanette

125.000 tot 325.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Madame Jeanette

Zoet en tropisch

Kleur van de Madame Jeanette

Knalgeel

Het verhaal van de Madame Jeanette

Madame Jeanette is zeer geliefde peper onder Surinaamse mensen en wordt regelmatig gebruikt bij het koken. Door de zoete en tropische smaak gaat deze pepers fantastisch in combinatie met lokale gerechten. Het verhaal gaat rond dat het vernoemd is naar een knappe Surinaamse vrouw die als ‘pittig’ bekend stond.

Al met al, de Madame Jeanette is een fantastische peper om bekend te raken met pittig eten zodat je gerecht een extra twist krijgt!

Herkomst van de Madame Jeanette

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Madame Jeanette

De Madame Jeanette is een super smaakvolle peper, daarom is deze peper een must als het om bewaren gaat als je een aantal stuks over hebt! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Madame Jeanette?

De Madame Jeanette zorgt ervoor dat je een blikvanger in huis haalt met de leuke gele kleur! De peperplanten kunnen vrij groot worden met de benodigde ruimte, maar passen ook in ‘kleine’ ruimtes of in een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Madame Jeanette te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!