Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Hot Paper Lantern zonder achtergrond

Hot Paper Lantern

Scoville waarde van de Hot Paper Lantern

150.000-400.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Hot Paper Lantern

Zoet en rokerig

Kleur van de Hot Paper Lantern

Vuurrood

Het verhaal van de Hot Paper Lantern

De Hot Paper Lantern is niet een ‘gewone’ oranje Habanero soort, maar een rode variant. Dit wil zeggen dat de maximale hitte geen 350.000 SHU is, maar 400.000 SHU! Deze peper heeft een opbouwende hitte wat ervoor zorgt dat je een betere beleving hebt van de zoete en rokerige smaak. Hierdoor lijkt het alsof het een meer smaakvolle peper is dan de traditionele Habanero.

Herkomst van de Hot Paper Lantern

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Hot Paper Lantern

De Hot Paper Lantern is een ideale peper om te drogen, dit komt omdat deze peper een relatief dunne huid heeft. Gedroogde pepers worden vaak vermalen tot chili poeder of chili vlokken. De Hot Paper Lantern bezorgt je zeker lekker pittige vlokken of poeder!

Lees hier meer over het bewaren van pepers, invriezen en drogen.

Hoe verbouw of teel ik de Hot Paper Lantern?

Let op! De Hot Paper Lantern heeft niet hetzelfde groeiseizoen als de traditionele Habanero, maar een korter groeiseizoen. Dit maakt het ideaal om te verbouwen in noordelijke klimaten.

De peperplanten van de Hot Paper Lantern blijven vrij compact, dit maakt het een perfecte plant om te verbouwen in ‘kleine’ ruimtes en voor in je moestuin.

Ben je van plan zelf pepers te kweken? Lees dan dit artikel om goed van start te gaan.

Hot Paper Lantern uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!