Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Op deze afbeelding zie je de Naga Morich

Naga Morich

Scoville waarde van de Naga Morich

1.000.000-1.500.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Naga Morich

Zoet en fruitig

Kleur van de Naga Morich

Vuurrood

Het verhaal van de Naga Morich

De Naga Morich is een peper die nauw verwant is aan de Bhut Jolokia (Ghost Pepper), maar net een tikje heter. De peper is afkomstig uit de provincie Sylhet in Bangladesh en Noordoost India. Een leuk weetje is dat het momenteel de enigste peper ter wereld is die natuurlijk voorkomt met meer dan 1.000.000 Scoville Heat Units!

Herkomst van de Naga Morich

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Naga Morich

De Naga Morich is een peper die een waanzinnige ‘kick’ aan je gerechten toevoegt, daarom is het een must om deze peper te bewaren als jij een liefhebber van pittig eten bent! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Naga Morich?

De peperplanten van de Naga Morich kunnen vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Naga Morich te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Op deze afbeelding zie je de naga morich peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!