Pepers, recepten, sauzen & meer!

Naga Morich

Minimum

1000000

Maximum

1500000

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

Sylhet, Bangladesh

Soort

Capsicum Chinense
Op deze afbeelding zie je de Naga Morich

De Naga Morich is een peper die nauw verwant is aan de Bhut Jolokia (Ghost Pepper), maar net een tikje heter. De peper is afkomstig uit de provincie Sylhet in Bangladesh en Noordoost India. Een leuk weetje is dat het momenteel de enigste peper ter wereld is die natuurlijk voorkomt met meer dan 1.000.000 Scoville Heat Units!

Bewaren

De Naga Morich is een peper die een waanzinnige ‘kick’ aan je gerechten toevoegt, daarom is het een must om deze peper te bewaren als jij een liefhebber van pittig eten bent! Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De peperplanten van de Naga Morich kunnen vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Naga Morich te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Smaak

Zoet en fruitig

Overige informatie

De Naga Morich is een peper die nauw verwant is aan de Bhut Jolokia (Ghost Pepper), maar net een tikje heter. De peper is afkomstig uit de provincie Sylhet in Bangladesh en Noordoost India. Een leuk weetje is dat het momenteel de enigste peper ter wereld is die natuurlijk voorkomt met meer dan 1.000.000 Scoville Heat Units!

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…