Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Red Savina Habanero productafbeelding

Red Savina Habanero

Scoville waarde van de Red Savina Habanero

350.000-577.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Red Savina Habanero

Zoet en fruitig

Kleur van de Red Savina Habanero

Vuurrood

Het verhaal van de Red Savina Habanero

De Red Savina Habanero is de op één na heetste Habanero, en ooit heetste peper ter wereld geweest. In 2007 werd de Savina verslagen door de Ghost Pepper (ook wel Bhut Jolokia genoemd). De peper is ontwikkeld door Frank Garcia van GNS Spices in de Verenigde Staten en is gekweekt om een superieure peper te maken die meer in aantal en volume oplevert.

Herkomst van de Red Savina Habanero

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Red Savina Habanero

De Red Savina Habanero is een explosief hete peper die je gerechten keer op keer een flinke ‘kick’ toedient, als je hier wat van over hebt is het verstandig om ze te bewaren voor eventueel een Hot Sauce, waar het zeer geschikt voor is.

Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Red Savina Habanero?

De peperplant van de Red Savina Habanero is een plant die vrij groot kan worden met de benodigde grond en ruimte, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of in een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Red Savina Habanero te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

De Red Savina habanero nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!