Pepers, recepten, sauzen & meer!

Red Savina Habanero

Minimum

Maximum

577000

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

Walnut, Californië, Verenigde Staten

Soort

Capsicum Chinense Jacquin
Red Savina Habanero productafbeelding

De Red Savina Habanero is de op één na heetste Habanero, en ooit heetste peper ter wereld geweest. In 2007 werd de Savina verslagen door de Ghost Pepper (ook wel Bhut Jolokia genoemd). De peper is ontwikkeld door Frank Garcia van GNS Spices in de Verenigde Staten en is gekweekt om een superieure peper te maken die meer in aantal en volume oplevert.

Bewaren

De Red Savina Habanero is een explosief hete peper die je gerechten keer op keer een flinke ‘kick’ toedient, als je hier wat van over hebt is het verstandig om ze te bewaren voor eventueel een Hot Sauce, waar het zeer geschikt voor is.

Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De peperplant van de Red Savina Habanero is een plant die vrij groot kan worden met de benodigde grond en ruimte, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of in een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Red Savina Habanero te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Smaak

Zoet en fruitig

Overige informatie

De Red Savina Habanero is de op één na heetste Habanero, en ooit heetste peper ter wereld geweest. In 2007 werd de Savina verslagen door de Ghost Pepper (ook wel Bhut Jolokia genoemd). De peper is ontwikkeld door Frank Garcia van GNS Spices in de Verenigde Staten en is gekweekt om een superieure peper te maken die meer in aantal en volume oplevert.

Pittige post ontvangen?

Blijf op de hoogte van de nieuwste hot sauces, recepten en peperinformatie van pittigeten.nl via onze nieuwsbrief!