Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal
De Dragon’s Breath peper, de naam zegt het al, een ongelofelijk hete peper die je vuur doet spugen! De 2,5 miljoen Scoville Heat Units zorgen ervoor dat dit een van de heetste pepers ter wereld is. Hiermee is het flink heter dan de Carolina Reaper. Enkele maanden nadat de Dragon’s Breath geïntroduceerd was, werd het verslagen door de Pepper X met een ongekende ruime 3 miljoen Scoville Heat Units!
Deze peper is ontstaan door een samenwerking tussen peper-kweker Neal Price, NPK Technology en de Nottingham Trent University tijdens een onderzoek naar voedingsmiddelen die in oliën gebruikt kunnen worden om de huid te verdoven. De Dragon’s Breath heeft zijn naam te danken aan de herkomst, namelijk de Welshe Draak.
Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.
Juist omdat de Dragon’s Breath peper zo moeilijk te krijgen is, is het verstandig om degene te bewaren als je er een aantaal van over hebt of als je ze zelf verbouwt hebt. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
Omdat de Dragon’s Breath peper zo specifiek gekweekt is, is het geen commerciële peper en dus lastiger te vinden dan de gemiddelde peper. Het is daarom makkelijker om zaadjes te vinden dan de pepers zelf. De peperplanten van de Dragon’s Breath kunnen vrij groot worden als het de benodigde ruimte krijgt, maar kan ook in ‘kleine’ ruimtes of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Dragon’s Breath peper te kweken? Lees dan dit artikel om goed van start te gaan.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…
Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.
Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in: