Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Dragon's breath peper

Dragon’s Breath Peper

Scoville waarde van de Dragon’s Breath Peper

2.480.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Dragon’s Breath Peper

Zoet en fruitig

Kleur van de Dragon’s Breath Peper

Vuurrood

Het verhaal van de Dragon’s Breath Peper

De Dragon’s Breath peper, de naam zegt het al, een ongelofelijk hete peper die je vuur doet spugen! De 2,5 miljoen Scoville Heat Units zorgen ervoor dat dit een van de heetste pepers ter wereld is. Hiermee is het flink heter dan de Carolina Reaper. Enkele maanden nadat de Dragon’s Breath geïntroduceerd was, werd het verslagen door de Pepper X met een ongekende ruime 3 miljoen Scoville Heat Units!

Deze peper is ontstaan door een samenwerking tussen peper-kweker Neal Price, NPK Technology en de Nottingham Trent University tijdens een onderzoek naar voedingsmiddelen die in oliën gebruikt kunnen worden om de huid te verdoven. De Dragon’s Breath heeft zijn naam te danken aan de herkomst, namelijk de Welshe Draak.

Herkomst van de Dragon’s Breath Peper

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Dragon’s Breath Peper

Juist omdat de Dragon’s Breath peper zo moeilijk te krijgen is, is het verstandig om degene te bewaren als je er een aantaal van over hebt of als je ze zelf verbouwt hebt. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Dragon’s Breath Peper?

Omdat de Dragon’s Breath peper zo specifiek gekweekt is, is het geen commerciële peper en dus lastiger te vinden dan de gemiddelde peper. Het is daarom makkelijker om zaadjes te vinden dan de pepers zelf. De peperplanten van de Dragon’s Breath kunnen vrij groot worden als het de benodigde ruimte krijgt, maar kan ook in ‘kleine’ ruimtes of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Dragon’s Breath peper te kweken? Lees dan dit artikel om goed van start te gaan.

Dit is de uitgelichte afbeelding van de Dragon's Breath, hier zie je de peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Auteur foto

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!