Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Op deze afbeelding zie je de Dorset Naga

Dorset Naga

Scoville waarde van de Dorset Naga

876.000-970.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Dorset Naga

Zoet, fruitig en bloemig

Kleur van de Dorset Naga

Vuurrood

Het verhaal van de Dorset Naga

De Dorset Naga is een peper met een speciaal verhaal. De peper is namelijk ontwikkeld door fans van hete pepers, Joy en Michael Michaud uit Dorset, Engeland. Zij kochten een Naga Morich peperplant en maakten vanuit de beste peulen de Dorset Naga. Hier gingen uiteraard meerdere oogsten aan tijd overheen.

Als je goed gelezen hebt, dan weet je ook waar de naam vandaan komt. Dorset staat voor de herkomst, en Naga is afgeleid van de Naga Morich. In Dorset is de peper razend populair sinds zijn opmars.

Herkomst van de Dorset Naga

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Dorset Naga

De Dorset Naga is een peper die de draak in je naar boven haalt, daarom is het een must om deze peper te bewaren als jij een liefhebber van pittig eten bent!

Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Dorset Naga?

De peperplanten van de Dorset Naga kunnen vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar de peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies aan pepers.

Ben je van plan zelf de Dorset Naga te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Dit is de uitgelichte afbeelding van de Dorset Naga, hier zie je de peper nog aan de plant

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!