Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal
De Aji Chombo is een geliefde peper in Panama, waar het ontstaan is, en behoort echt tot de authentieke keuken voor de lokale bewoners. Dit komt door de tropische en fruitige smaak. De pittigheid is te vergelijken met de hitte van de Habanero en de Scotch Bonnet peper.
Ben je van plan om Panamese gerechten te maken? Twijfel dan niet om de Aji Chombo te gebruiken!
Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.
De Aji Chombo is een vrij zeldzame peper buiten Panama en midden Amerika, daarom is het verstandig om deze peper te bewaren als je een aantal over hebt. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
De Peperplant van de Aji Chombo is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Aji Chombo te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Welkom bij dé community rondom Pittig Eten, op pittigeten.nl delen we met elkaar een passie voor pepers, sauzen en recepten. Zo kun jij heerlijk #pittigeten
Vragen, aanvullingen of opmerkingen over de inhoud van deze website:
Vragen over samenwerkingen, affiliate marketing:
Blijf op de hoogte van de verhalen, informatie en trends. Direct vanuit de pittigeten community.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.
Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…
Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.
Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in: