Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Aji Chombo zonder achtergrond

Aji Chombo

Scoville waarde van de Aji Chombo

125.000-325.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Aji Chombo

Zoet, fruitig en tropisch

Kleur van de Aji Chombo

Vuurrood

Het verhaal van de Aji Chombo

De Aji Chombo is een geliefde peper in Panama, waar het ontstaan is, en behoort echt tot de authentieke keuken voor de lokale bewoners. Dit komt door de tropische en fruitige smaak. De pittigheid is te vergelijken met de hitte van de Habanero en de Scotch Bonnet peper.

Ben je van plan om Panamese gerechten te maken? Twijfel dan niet om de Aji Chombo te gebruiken!

 

Herkomst van de Aji Chombo

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Aji Chombo

De Aji Chombo is een vrij zeldzame peper buiten Panama en midden Amerika, daarom is het verstandig om deze peper te bewaren als je een aantal over hebt. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Aji Chombo?

De Peperplant van de Aji Chombo is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Aji Chombo te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Aji Chombo uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!