De Aji Chombo is een geliefde peper in Panama, waar het ontstaan is, en behoort echt tot de authentieke keuken voor de lokale bewoners. Dit komt door de tropische en fruitige smaak. De pittigheid is te vergelijken met de hitte van de Habanero en de Scotch Bonnet peper.
Ben je van plan om Panamese gerechten te maken? Twijfel dan niet om de Aji Chombo te gebruiken!
Bewaren
De Aji Chombo is een vrij zeldzame peper buiten Panama en midden Amerika, daarom is het verstandig om deze peper te bewaren als je een aantal over hebt. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?
Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.
Kweken
De Peperplant van de Aji Chombo is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.
Ben je van plan zelf de Aji Chombo te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!
Smaak
Zoet, fruitig en tropisch
Overige informatie
De Aji Chombo is een geliefde peper in Panama, waar het ontstaan is, en behoort echt tot de authentieke keuken voor de lokale bewoners. Dit komt door de tropische en fruitige smaak. De pittigheid is te vergelijken met de hitte van de Habanero en de Scotch Bonnet peper.
Ben je van plan om Panamese gerechten te maken? Twijfel dan niet om het te gebruiken!