Pepers, recepten, sauzen & meer!

Ghost Pepper

Minimum

855000

Maximum

1041427

Wil je te weten komen wat de Scoville schaal betekent? Lees dan dit handige uitleg artikel

Herkomst

India

Soort

Hybride tussen Capsicum Chinense en Capsicum Frutescens
Ghost Pepper zonder achtergrond

De Ghost Pepper staat ook wel bekend als de Naga Jolokia of Bhut Jolokia. De peper was in 2007 de heetste peper ter wereld en stootte de Red Savina Habanero van de troon. Uiteindelijk werd de peper verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion. ‘Bhut’ betekend geest in het India oftewel ghost, dat is waar de naam vandaan komt. De tweede naam van deze peper, Naga Jolokia, staat voor Koningscobra en ‘jolokia’ betekend Capsicum (biologische naam voor het ras van de peper). Dit komt omdat de hitte van deze peper doet denken aan de beet van een koningscobra.

Bewaren

De Ghost Pepper is een speciale peper die je gerechten in vuur en vlam zet, daarom is het een must als het om bewaren gaat!

Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers? Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Kweken

De peperplant van de Ghost Pepper kan vrij groot worden als het de benodigde grond en ruimte krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Ghost Pepper te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaak- en succesvolle oogst!

Smaak

Zoet en fruitig

Overige informatie

De Ghost Pepper staat ook wel bekend als de Naga Jolokia of Bhut Jolokia. De peper was in 2007 de heetste peper ter wereld en stootte de Red Savina Habanero van de troon. Uiteindelijk werd de peper verslagen door de Trinidad Moruga Scorpion. ‘Bhut’ betekend geest in het India oftewel ghost, dat is waar de naam vandaan komt. De tweede naam van deze peper, Naga Jolokia, staat voor Koningscobra en ‘jolokia’ betekend Capsicum (biologische naam voor het ras van de peper). Dit komt omdat de hitte van deze peper doet denken aan de beet van een koningscobra.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…