Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Chocolate Habanero zonder achtergrond

Chocolate Habanero

Scoville waarde van de Chocolate Habanero

425.000-577.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Chocolate Habanero

Zoet, fruitig, aards en rokerig

Kleur van de Chocolate Habanero

Bruin

Het verhaal van de Chocolate Habanero

De Chocolate Habanero, ook wel ‘Black Habanero’ genoemd, is de allerheetste Habanero soort. De pittigheid kan oplopen tot wel 577.000 SHU net zoals de Red Savina Habanero! Deze Habanero vorm is tot stand gekomen door selectief te kweken.

Het unieke aan deze peper is de chocolade-achtige donkerbruine kleur, in combinatie met de ongebruikelijke smaak die perfect tot recht komt in Mexicaanse gerechten.

Herkomst van de Chocolate Habanero

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Chocolate Habanero

De Chocolate Habanero is een super unieke en smaakvolle peper die je wilt bewaren als je er een aantal van over hebt! Wil jij verspilling tegengaan en later nog eens kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Chocolate Habanero?

De peperplant van de Chocolate Habanero is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of een moestuin met een minimaal verlies in pepers. Haal deze blikvanger in huis!

Ben je van plan zelf de Chocolate Habanero te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

Chocolate Habanero uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!