Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Siling Labuyo zonder achtergrond

Siling Labuyo

Scoville waarde van de Siling Labuyo

80.000-100.000 SHU

Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal 

Smaak van de Siling Labuyo

Neutraal

Kleur van de Siling Labuyo

Vuurrood

Het verhaal van de Siling Labuyo

Siling Labuyo is een kleine peper die ontstaan is in de Filipijnen, de plant is herkenbaar door de pepers die omhoog groeien. Het staat ook wel bekend als de Filipino Bird’s eye. Het werd regelmatig gebruikt in de Filipijnse cuisine, maar omdat het een bedreigde plantensoort is, is het tegenwoordig bijna nergens meer te vinden.

De Siling Labuyo is algemeen geaccepteerd als de kleinste hete peper ter wereld met een lengte van 0.51 cm en 0.25 cm breedte.

Herkomst van de Siling Labuyo

Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.

bewaren van de Siling Labuyo

Als je vooral de smaak van je gerecht wilt behouden en alleen wat ‘spice’ wilt toevoegen is de Siling labuyo dé peper voor jouw gerecht! Het is daarom wel zo verstandig om een aantal pepers te bewaren om een andere keer te gebruiken. Wil jij verspilling tegengaan en later nog kunnen genieten van jouw pepers?

Lees hier meer over het invriezen en drogen van pepers.

Hoe verbouw of teel ik de Siling Labuyo?

De peperplant van de Siling Labuyo is een plant die vrij groot kan worden als hij de ruimte en benodigde grond krijgt, maar deze peperplant past ook in een ‘kleine’ ruimte of in een moestuin met een minimaal verlies in pepers.

Ben je van plan zelf de Siling Labuyo te kweken? Lees dan dit artikel voor een smaakvolle en succesvolle oogst!

siling labuyo uitgelichte afbeelding

Meer bekijken van de categorie ?

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!