Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Gefrituurde jalapeño pepers met kaasvulling!

Gefrituurde Jalapeño Pepers

Een heerlijk recept voor gefrituurde jalapeño pepers met kaasvulling? Je bent bij pittigeten.nl aan het goede adres!
Hieronder beschrijven we namelijk een topper voor bij een borrel, bij een voetbalwedstrijd of zomaar tussendoor. De snack past extreem goed bij een ijskoud biertje. Game day? It’s on!

Waarom maakten wij gefrituurde jalapeño pepers met kaasvulling?

Elke keer als ik naar een mexicaans restaurant ga vraag ik daar om een van mijn favoriete snacks, Jalapeño’s met kaasvulling… nu dat we door de corona  pandemie niet naar de pizzeria meer konden gaan werd het tijd om thuis deze overheerlijke snack eens te maken! In onze voorraadkast vond ik nog verschillende potten met ingemaakte Jalapeño pepers die  natuurlijk perfect zijn om te gebruiken in dit recept.

Review van de pittigheid van dit Recept

Hoe heet zijn Jalepeño pepers met kaasvulling? Het antwoord daarop is dat het behoorlijk mee valt. Omdat we in dit recept ingemaakte Jalepeño’s gebruiken, de zaadlijsten verwijderen en we de Jalapeño pepers eerst even kort koken, gaat veel van de originele pittigheid van de peper verloren. Daarmee is dit een prima recept voor de beginnende pittig eter!

Extra pittige versie van dit Recept?

Wil je toch genieten van een extra pittige bite? Probeer dan eens wat kleingesneden stukjes verse Jalapeño door de kaasvulling heen te mengen. Op deze manier krijgt de snack net wat meer pit.

Maak ook eens de bacon versie!

Wil jij nog meer smaak toevoegen aan dit recept? Probeer dan eens stukjes bacon toe te voegen in je kaas mengsel. De bereidingswijze is verder hetzelfde als hieronder beschreven.

Alles over de Jalapeño peper op Pittigeten.nl

Als je van pittig eten houdt, kun je op onze website, pittigeten.nl, veel recepten en informatie vinden die perfect bij je passen. We hebben eerder al geschreven over hoe je erachter komt hoe heet een Jalapeño is… Maar nu brengen we je ook op de hoogte van een overheerlijk Jalapeño recept! Mocht je vragen hebben over de bereiding van dit recept? Dan horen we graag van je! Mail ons op hallo@pittigeten.nl

 

Gefrituurde Jalapeño's met kaasvulling

Jij bent een fan van pittig eten en van kaas? Dan is dit HET recept voor jou. In dit recept voor gefrituurde jalapeño's met kaasvulling duiken we in het frituren van deze groene mexicaanse peper. We leggen je uit hoe jij in een handomdraai een heerlijke snack op tafel zet. Maak ze bijvoorbeeld voor bij het kijken van een sportwedstrijd!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 12 pepertjes
calorieën 45 kcal

Equipment

  • 1 Thermometer</a>

Ingrediënten
  

  • 12 stuks Jalapeño pepers Bijv: ingemaakte jalapeño pepers uit een pot
  • 50 gram paneermeel
  • 6 eetlepels Roomkaas Zoals Philadelphia
  • 6 eetlepels Tarwebloem
  • Zout Naar smaak
  • 6 plakjes Kaas naar keuze Bijv. cheddar kaas

Instructies
 

Voorbereiding: Jalapeño's en kaasvulling voorbereiden

  • Neem de Jalapeño pepers. Als ze uit een pot komen en in vocht zitten, laat je ze eerst even uitlekken.
  • Kook de Jalapeño pepers kort in kokend water om ze de juiste textuur te geven. (Dit helpt ook om de pittigheid iets te temmen zodat iedereen mee kan genieten!)
  • Neem een kom en voeg nu de verse room kaas (bijv. philadelphia) en de plakjes kaas toe, meng het geheel goed door elkaar. Er moet één geheel ontstaan.

Voorbereiding: Pepers vullen

  • Snijd de pepers door de midden in de lengte. Zorg ervoor dat je eventuele zaden verwijderd. Vul vervolgens deze pepers met het kaasmengsel.
    Nu kun je de pepers weer precies op elkaar dichtplakken. Je hebt nu gevulde pepers.
  • Zet drie kommen klaar, je gaat nu een laagje om de pepers toevoegen.
    Kom 1: 2 eetlepels tarwebloem.
    Kom 2: 4 eetlepels tarwebloem + 6 eetlepels water. Meng dit tot een soort 'crème'.
    Kom 3: 50 gram paneermeel
  • Ga nu één voor één met elke peper achtereenvolgens door bak 1, 2 en dan bak 3. Hierdoor voeg je eerst een laag bloem toe, vervolgens een laag 'bloem creme' en vervolgens de daadwerkelijke krokante laag. Herhaal het proces om een dikkere buitenrand te krijgen.
  • Schud en tik het overtollige bloem(creme) van de jalapeño af. En leg ze klaar op een groot bord, we gaan ze nu frituren.

Frituren van de Jalapeño's met kaasvulling

  • Vul een ruime pan met zonnebloemolie, pindaolie, mais olie of avocado-olie. Wij raden zonnebloemolie aan omdat dit de meest neutrale olie is en geen invloed heeft op de smaak van je eindproduct. Gebruik juist geen olijfolie omdat dit bij een temperatuur van 190+ graden verbrand en een nare nasmaak brengt in je gerecht.
  • Verwarm de gekozen olie tot 180 graden. Bekijk ook eens deze thermometer. https://amzn.to/3KYLtPt
Trefwoord Borrelen, Borrelhap, Cheese poppers, Jalapeño, Jalapeño cheese poppers, Kaas, Kaas hapje, Kaasvulling, Poppers

Deel ons recept!

Fan van Pittig Eten?

Blijf op de hoogte van de lekkerste pittige recepten, pepers en sauzen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Meer lezen?

Gerelateerde recepten

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!