Eigen hot sauce maken met een tropische twist
Een heerlijke hot sauce verveelt nooit. Zeker niet deze met een zoete tropische smaak die al je gerechten lekkerder maakt.
Equipment
- 1 Sauspan
- 1 Grilpan
- 1 Snijplank
- 1 Scherp mes voor fruit
- 1 Blender
- 1 Gestereliseerde sauspot 1L
Ingrediënten
- 1 Rijpe ananas Geschilt en gesneden
- 1 kleine Mango Geschilt en gesneden
- 8 Pepers naar keuze Zonder steeltje en zaden
- 40 ml Limoensap Ongeveer 4 stuks limoen
- 175 ml Natuur azijn
- 6 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Gember Geraspt
- 1 theelepel Komijn
- 3.5 eetlepels Honing
- 2 theelepels Zout
- 100 ml Water
Instructies
- Plaats de grilpan op middelheet vuur, voeg vervolgens de gesneden ananas toe en gril licht aan alle kanten.
- Doe de gegrilde ananas gezamenlijk met de mango, pepers, limoensap, natuurazijn, knoflook, gember, komijn, honing, zout en water in de blender en mix totdat het een gladde saus is.
- Daarna giet je de saus in de sauspan, en breng je het aan de kook. Laat de saus vervolgens 10 minuten sudderen.
- Verkoel de saus en giet deze in een gesteriliseerde sauspot. De saus blijft 2-3 weken houdbaar bij opslaan in de koelkast.