Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

Hot Sauce met een tropische twist

Eigen hot sauce maken met een tropische twist

 

Eigen hot sauce maken met een tropische twist

Eigen hot sauce maken met een tropische twist

Een heerlijke hot sauce verveelt nooit. Zeker niet deze met een zoete tropische smaak die al je gerechten lekkerder maakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 4 Personen

Equipment

  • 1 Sauspan
  • 1 Grilpan
  • 1 Snijplank
  • 1 Scherp mes voor fruit
  • 1 Blender
  • 1 Gestereliseerde sauspot 1L

Ingrediënten
  

  • 1 Rijpe ananas Geschilt en gesneden
  • 1 kleine Mango Geschilt en gesneden
  • 8 Pepers naar keuze Zonder steeltje en zaden
  • 40 ml Limoensap Ongeveer 4 stuks limoen
  • 175 ml Natuur azijn
  • 6 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Gember Geraspt
  • 1 theelepel Komijn
  • 3.5 eetlepels Honing
  • 2 theelepels Zout
  • 100 ml Water

Instructies
 

  • Plaats de grilpan op middelheet vuur, voeg vervolgens de gesneden ananas toe en gril licht aan alle kanten.
  • Doe de gegrilde ananas gezamenlijk met de mango, pepers, limoensap, natuurazijn, knoflook, gember, komijn, honing, zout en water in de blender en mix totdat het een gladde saus is.
  • Daarna giet je de saus in de sauspan, en breng je het aan de kook. Laat de saus vervolgens 10 minuten sudderen.
  • Verkoel de saus en giet deze in een gesteriliseerde sauspot. De saus blijft 2-3 weken houdbaar bij opslaan in de koelkast.
    Saus gieten in de gestereliseerde sauspot
Trefwoord hete saus, hete saus maken, hotsauce, Hotsauce maken, Madame Jeanette, tropische hot sauce

 

Deel ons recept!

Fan van Pittig Eten?

Blijf op de hoogte van de lekkerste pittige recepten, pepers en sauzen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Meer lezen?

Gerelateerde recepten

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!