Eigen hot sauce maken met een tropische twist
Een heerlijke hot sauce verveelt nooit. Zeker niet deze met een zoete tropische smaak die al je gerechten lekkerder maakt.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Porties 4 Personen
Equipment
- 1 Sauspan
- 1 Grilpan
- 1 Snijplank
- 1 Scherp mes voor fruit
- 1 Blender
- 1 Gestereliseerde sauspot 1L
Ingrediënten
- 1 Rijpe ananas Geschilt en gesneden
- 1 kleine Mango Geschilt en gesneden
- 8 Pepers naar keuze Zonder steeltje en zaden
- 40 ml Limoensap Ongeveer 4 stuks limoen
- 175 ml Natuur azijn
- 6 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Gember Geraspt
- 1 theelepel Komijn
- 3.5 eetlepels Honing
- 2 theelepels Zout
- 100 ml Water
Instructies
- Plaats de grilpan op middelheet vuur, voeg vervolgens de gesneden ananas toe en gril licht aan alle kanten.
- Doe de gegrilde ananas gezamenlijk met de mango, pepers, limoensap, natuurazijn, knoflook, gember, komijn, honing, zout en water in de blender en mix totdat het een gladde saus is.
- Daarna giet je de saus in de sauspan, en breng je het aan de kook. Laat de saus vervolgens 10 minuten sudderen.
- Verkoel de saus en giet deze in een gesteriliseerde sauspot. De saus blijft 2-3 weken houdbaar bij opslaan in de koelkast.
Trefwoord hete saus, hete saus maken, hotsauce, Hotsauce maken, Madame Jeanette, tropische hot sauce