Op pittigeten.nl laten we je bij alle pepers, gerechten en sauzen een scoville waarde zien. Hiermee wordt de pittigheid van eten aangegeven. Lees meer over de Scoville schaal
De Hot Paper Lantern is niet een ‘gewone’ oranje Habanero soort, maar een rode variant. Dit wil zeggen dat de maximale hitte geen 350.000 SHU is, maar 400.000 SHU! Deze peper heeft een opbouwende hitte wat ervoor zorgt dat je een betere beleving hebt van de zoete en rokerige smaak. Hierdoor lijkt het alsof het een meer smaakvolle peper is dan de traditionele Habanero.
Pepers worden over de hele wereld gekweekt maar waar ligt de oorsprong van deze peper? Hieronder op de kaart zie je de herkomst van deze pittige peper.
De Hot Paper Lantern is een ideale peper om te drogen, dit komt omdat deze peper een relatief dunne huid heeft. Gedroogde pepers worden vaak vermalen tot chili poeder of chili vlokken. De Hot Paper Lantern bezorgt je zeker lekker pittige vlokken of poeder!
Lees hier meer over het bewaren van pepers, invriezen en drogen.
Let op! De Hot Paper Lantern heeft niet hetzelfde groeiseizoen als de traditionele Habanero, maar een korter groeiseizoen. Dit maakt het ideaal om te verbouwen in noordelijke klimaten.
De peperplanten van de Hot Paper Lantern blijven vrij compact, dit maakt het een perfecte plant om te verbouwen in ‘kleine’ ruimtes en voor in je moestuin.
Ben je van plan zelf pepers te kweken? Lees dan dit artikel om goed van start te gaan.
Welkom bij dé community rondom Pittig Eten, op pittigeten.nl delen we met elkaar een passie voor pepers, sauzen en recepten. Zo kun jij heerlijk #pittigeten
Vragen, aanvullingen of opmerkingen over de inhoud van deze website:
Vragen over samenwerkingen, affiliate marketing:
Blijf op de hoogte van de verhalen, informatie en trends. Direct vanuit de pittigeten community.
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.
Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…
Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.
Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in: