Hey pittig eten fan! Geef jij ons feedback? Klik hier om het feedbackformulier in te vullen

SAUZEN

Hieronder vind je een overzicht van alle hete sauzen! Mis je er eentje?
Neem contact met ons op via hallo@pittigeten.nl

Tapatío Salsa Picante heeft een rijke, complexe smaak met een aangename pittigheid. Het heeft een robuuste smaak van rode pepers, met subtiele tonen van knoflook en kruiden.

De Habanero’s in deze saus maken hem goed pittig, maar in deze saus heeft de pittigheid niet de overhand. De smaak komt namelijk ook sterk naar voren. Het is een perfecte toevoeging bij Mexicaanse gerechten. Dus, zoek je naar een saus met de perfecte balans tussen pittig en smaak? Dan ben je bij ‘El Yucateco Red Habanero Sauce’ aan het goede adres.

Zoek je een iets pittigere variant? Dan raden we de ‘El Yucateco Green Habanero Sauce’ aan!

Smaakje, Smaakje en nog een smaakje
Smaakje, Smaakje en nog een smaakje

Het is een zoete, beetje pittige saus. Zo kun je hem overheerlijk combineren met gerechten waarin gebakken eieren aan bod komen, maar deze komt ook zeker goed tot zijn recht bij een heerlijk slow-cook smoked BBQ recept. – Jasper
Dit is een heerlijke groene hete saus die echt meer ’tussen’ een hete saus en een specerij of topping in zit. De smaak is fantastisch, een combinatie van de serrano (prominent aanwezig naar mijn mening) met een beetje meer hitte van de habanero, maar met een lichte zoetheid om de hitte te compenseren. Dit is GEEN superhete saus, maar een goede all-round saus voor gebruik op groenten, vlees en eieren. – Bas
Waar vind jij hem lekker bij?

Secret Aardvark’s Habanero Hot Sauce heeft een tomatensmaak, maar het is nog steeds azijnachtig. De ingrediënten zijn eenvoudig: Witte wijnazijn, geroosterde tomaten, habanero pepers, ui, wortel, suiker, mosterd, water, kosher zout, maïszetmeel, kruiden, en specerijen. Het zijn de wortel en mosterd die het zijn pittige zoetheid geven bovenop de habanero hitte. Het is een perfecte balans van klassieke smaken met dat extra pitje. Wanneer de ui en de pepers je raken, worden ze snel gebalanceerd door de tomaat, dat is wat het zo verslavend maakt.

Één van de reviews die wij tegenkwamen over de saus: “Ik heb eerlijk gezegd 1/4 van de fles leeg gegeten tijdens het eten van mijn taco’s. De smaak is de perfecte balans tussen echte hitte en zoete smaak, waardoor het nu onmiskenbaar een go-to hete saus in mijn huis is. Ik heb ook nooit de behoefte gevoeld om zout toe te voegen aan mijn burrito met deze saus, en dat is een enorme overwinning voor mij, want ik ben een zout verslaafde. De saus bevat slechts 35 mg natrium, wat niet slecht is vergeleken met andere hete sauzen die er zijn.”

Op de Scoville Hitte Schaal heeft een habanero peper 100.000 tot 350.000 Scoville Hitte Eenheden (SHU), maar deze Secret Aardvark saus komt niet in de buurt van dat niveau van pikantheid. De saus heeft een hittegraad van 5.000 tot 7.000 SHU, wat vergelijkbaar is met een jalapeño peper die heter is dan gemiddeld. Deze saus zal je niet aan het huilen maken; in plaats daarvan zal hij je doen verlangen naar meer en meer.

Het is een geweldige hete saus op azijnbasis voor een goede prijs. De saus wordt gebruikt bij gebakken eieren, wraps, gebakken bonen en bij harde kaas. Je proeft die azijnsmaak in het begin, maar hij is niet zo sterk als bij sauzen zoals die van Tabasco en andere concurrenten. De authentieke heerlijke peperige smaak van de ‘dry-aged’ rode pepers komt iets eerder dan je zou verwachten en blijft goed hangen. De dikte van deze saus is precies goed.

Deze saus is er meer voor de super scherpe ervaring dan voor de smaak, deze stelt namelijk iets wat teleur. Wel slaat hij daadwerkelijk in als een BOM!. Met de ‘Da’Bomb hot sauce ga je dus zeker ‘beyond insanity’. De basis van deze saus zijn de Habanero pepers en Chipotle puree. (Chipotles zijn gedroogde jalapeño pepers).

Jouw mening telt!

Hoera! Pittigeten.nl is in September 2021 live gegaan. Echter is onze website nog niet af, heb jij nu al tips om onze website te verbeteren? Die zijn natuurlijk welkom! Vul onderstaande formulier in om ons op de hoogte te stellen.

Abonneer je op onze pittige post!

Een nieuwsbrief vol pepers, sauzen en pittige recepten…

Author picture

Hey, ik ben Jasper.

Één keer per maand sturen we een mooie nieuwsbrief met geweldige tips om heerlijk pittig te eten.

Hij is kort, praktisch en origineel. Die wil je niet missen dus schrijf je nu in:

Wij houden ook niet van spam en zullen dit nooit naar je sturen. Je kunt op elk moment de nieuwsbrief opzeggen.

JE ONTVANGT NU ONZE PITTIGE POST!